Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk veel te sterk voor Wilsum in IJsselderby

Zalk veel te sterk voor Wilsum in IJsselderbyZalk veel te sterk voor Wilsum in IJsselderby
Redactie: Gerard Meijeringh

WILSUM – Zalk was zaterdag overduidelijk de betere in de IJsselderby tegen Wilsum en won ruim met 0-5. De oranjehemden konden alleen in de eerste tien minuten meekomen. Daarna pakte Zalk de regie in handen en kwam Wilsum er niet meer aan te pas.

Zalk kwam in de 22ste minuut op voorsprong. Michel Hamer speelde zich vrij en haalde doeltreffend uit. Daarna was de weerstand van Wilsum eigenlijk al gebroken. In de 26ste minuut leek de 0-2 in de maak. Een schot van Michel Hamer werd prima gepakt door Wilsum-keeper Chiel ten Hove. Vier minuten later konden de Zalk-supporters wel juichen. Aart Schreuder scoorde de 0-2 uit een voorzet van Gerben Hamer. Het was al weer de 22ste treffer van Schreuder dit seizoen. Tien minuten later viel de 0-3. Nadat schoten van Aart Schreuder en Michel Hamer werden geblokt, schoot Shaan Tasneem wel raak. Daarna liet Zalk nog enkele kansen liggen.

Voor de tweede helft bracht Zalk-trainer Gerrit Hamer Sander Vinke als vervanger van Michel Hamer die geblesseerd was geraakt aan zijn hamstring. Ook na rust was Zalk oppermachtig. In de 57ste minuut was er miscommunicatie bij Wilsum tussen Erik Barneveld en keeper Ten Hove. Dat leidde tot een eigen doelpunt van Barneveld: 0-4. In de 84ste minuut maakte Sander Vinke de vijfde treffer van Zalk. Wederom was Gerben Hamer de aangever.

Het was al weer de dertiende nederlaag voor Wilsum. “We begonnen nog wel sterk. Toen was het een leuke open wedstrijd. Vervolgens valt het eerste doelpunt. Dan weet je dat er iets knakt bij de spelers. Vervolgens strijd je tegen een kwalitatief betere tegenstander”, aldus Wilsum-trainer Maikel Hondebrink. Volgens hem is het door de mindere resultaten lastig voor de spelers om zich steeds maar weer op te laden. “Het valt gewoon niet goed dit jaar. Dat heeft te maken met veel dingen. Zo hebben we veel blessures. Dat maakt het lastig. Als we op achterstand komen, komt dat gevoel. ‘Daar gaan we weer’. Dat merk ik ook bij mezelf. Maar de jongens proberen er alles aan te doen.”

In tegenstelling tot Hondebrink beleeft Zalk-trainer Gerrit Hamer een topseizoen. Hij wist dat Wilsum heel erg graag van Zalk wilde winnen. “Daarom was het belangrijk voor ons om uit de duels te blijven en zelf druk te zetten. Dat hebben we goed gedaan. Zalk heeft nog wedstrijden te spelen . De strijd om de titel belooft zeer spannend te worden. VSW staat zeven punten achter op Zalk, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. “Komende zaterdag moeten we gewoon winnen van Dieze West. Daarna volgen er nog acht finales. Het is nog lang niet gedaan. We moeten niet naar anderen kijken, maar zelf onze wedstrijden winnen”, aldus Hamer.