De Brug

Maandag, 22 juli 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen komt tekort tegen CSV Apeldoorn

DOS Kampen komt tekort tegen CSV Apeldoorn
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen is zaterdag voor het eerst onderuit gegaan in de competitie. Op Sportpark De Maten won CSV Apeldoorn met 0-2. “Een terechte nederlaag tegen een heel goede tegenstander. We hebben niet kunnen brengen wat we graag willen en kunnen”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.

DOS begon net als tegen Go-Ahead behoudend. “Maar het tempo bij CSV lag veel hoger met veel dynamiek en beweging. We kwamen er onvoldoende aan”, aldus De Velde.

In de 19e minuut opende CSV Apeldoorn de score. Daarna ging DOS in een 4-3-3-systeem spelen om meer grip te krijgen. DOS werd wel wat dreigender, maar grote kansen bleven uit.

Na rust probeerde DOS de stijgende lijn door te trekken, maar dat lukte niet. “We haalden niet ons niveau. Verdedigend bleven we nog wel goed overeind, maar aanvallend en op het middenveld was het niet scherp genoeg.” De enige kans kwam op naam van Leroy Krijn. “Bij een hoekschop kreeg hij de bal op zijn lichaam. Als die bal op z’n kruin was gekomen, dan was de kans groot geweest dat het 1-1 was geworden”, aldus De Velde. In de 82ste minuut zag hij dat CSV op 0-2 kwam.

"Tegen Barneveld konden we het wel brengen. Nu niet. Dat had ook met de tegenstander te maken. Er zat veel drive en dynamiek in bij CSV. Dat heb ik dit seizoen nog niet gezien.”