Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen afgedroogd door WHC

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - DOS Kampen kende zaterdag een valse start van 2020. In eigen huis werd de ploeg met 0-6 afgedroogd door een zeer sterk spelend WHC. “Je moet het met z’n elfen doen. Dat heb ik in de eerste en laatste fase onvoldoende gezien”, aldus DOS-trainer Marcel Post.

Post had enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Zo had keeper Henrico Abma een basisplaats ten koste van Kevin Dijkstra. “Kevin had op een aantal momenten meer kunnen betekenen voor de ploeg. Er waren teveel momenten, kleine dingetjes, ten opzichte van een concurrent als Henrico Abma. Henrico traint goed en verdient een kans”, aldus Post, die ook een basisplaats had ingeruimd voor Wim Snippe. Zo wilde hij Delano de Rijke ondersteunen en Allan Bakker ontlasten van verdedigende taken.

DOS liep al snel achter de feiten aan. Al in de 3e minuut kwam de thuisploeg op achterstand. Max van der Meer kon te gemakkelijk raak koppen uit een corner. Daarna trok WHC de goede lijn door. DOS had niets te vertellen en speelde te afwachtend.

WHC heerste op Sportpark De Maten en kreeg verschillende grote kansen om verder weg te lopen, maar was ondermaats in de afwerking. Daarnaast greep DOS-keeper Abma enkele keren goed in. DOS kon er maar weinig tegenover stellen. Het eerste schot van DOS op doel was pas in de 20ste minuut. Daarna kregen de Kampenaren wel wat meer controle, maar dat leverde nauwelijks wat op. Bakker was dreigend met enkele schoten. Vlak voor rust kwam DOS weer goed weg, toen Sargon Gouriye namens WHC een grote kans liet liggen. DOS ging rusten met een 0-1 achterstand en daar mochten de poelänten zeker niet over klagen.

Na rust begon DOS goed. Dat leidde in de 48ste minuut tot een schot van Bakker. Zijn inzet vloog net naast. Al snel was echter het weer billenknijpen voor DOS. Na een fout van Maurice Vespignani had de goed spelende Jelle Post de 0-2 op z’n schoen, maar Abma wist een treffer van WHC te voorkomen. Twee minuten later werd hij echter verslagen door een kunststukje (achter het standbeen) van Gouriye.

Daarna gooide WHC de wedstrijd zeer snel (58ste minuut) helemaal in het slot via een treffer van Maxim van der Meer. WHC ging door en gaf DOS een pak slaag. Via treffers van Van der Meer (64ste minuut) en Gouriye (69ste minuut) werd het 0-5. Belan Zend scoorde ook nog de 0-6. Direct daarna klonk het eindsignaal.

“We hebben in de eerste tien minuten teveel ontzag getoond. Daarna kantelde de wedstrijd wat en waren er voor ons wat momenten. Daar had maar in gezeten, maar we bleven maar combineren. Na de 0-3 viel het elftal uit elkaar. Dat is iets wat we niet willen”, aldus Post, die volgend seizoen als de nieuwe hoofdtrainer van VENO wordt herenigd met zijn broers Frank en Arnoud. Beide voetballers spelen nu nog bij Flevo Boys en maken na dit seizoen de overstap naar de club uit Vollenhove. Eerder deze week werd al bekend dat oud-dosser Julian de Ruiter na dit seizoen DVS '33 verruilt voor Berkum.