De Brug

Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk verliest dure punten

Zalk verliest dure punten
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

WINDESHEIM – Zalk heeft zaterdag dure punten verspeeld in de strijd om handhaving in de derde klasse. Bij VSW verloor de ploeg van trainer Gerrit Hamer met 1-0. “Een sneue nederlaag. We hadden minimaal een punt verdiend”, aldus Hamer.

Het was wederom puzzelen geblazen voor Hamer. Hij kon niet beschikken over Michel Hamer, Gerben Hamer en Ruben van der Veer. Rabi Ezzat is ook al geruime tijd niet inzetbaar. Daarnaast was Jeroen van den Bosch niet fit. “Hij heeft gespeeld met pijnstillers. Noodgedwongen heb ik hem achterin gezet”, aldus Hamer.

VSW verzuimde om in de 4e minuut op voorsprong te komen. Zalk-goalie Berry Wagterveld stopte een strafschop. Daarna kwam Zalk geruime tijd niet de problemen. Tot de 17e minuut. Nadat een corner was afgeslagen, werd de bal door VSW opnieuw ingebracht. De lange Ramon van den Bosch kopte raak. Daarna kroop Zalk uit haar schulp en was het enkele keren dreigend. Ook was er kans voor VSW.

In de rust bracht Hamer Menno van der Worp als spits. Aart Scheurder kwam op de nummer tien-positie te spelen. Zo kon Zalk meer druk zetten op VSW. Zalk was in de tweede helft de betere ploeg, maar VSW kwam er af en toe zeer gevaarlijk uit. “We hebben na rust verschillende mogelijkheden gehad, maar we hadden te weinig vernuft om de wedstrijd te doen kantelen. De eindpass van vaak niet goed genoeg en ook de afronding was niet afdoende. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen. We hadden minimaal een punt verdiend, maar dat is inherent aan de positie waarin je zit. Dit is heel teleurstellend. De jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar we hebben onszelf niet beloond.” Hamer ziet er naar uit zijn spelers weer fit worden. “En moeten we na de winterstop een goede serie neerzetten.”