Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Vierde zege op rij voor DOS Kampen

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – DOS Kampen blijft het goed doen als promovendus in de eerste klasse D. Zaterdag boekte de ploeg van trainer Marcel Post de vierde zege op rij. DOS had het lastig tegen SDV Barneveld, maar won wel (3-2). Post sprak van een wat gelukkige zege.

DOS kende een flitsende start. Al in de 4e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een crossbal van Allan Bakker kwam de keeper van SDV Barneveld onnodig zijn doel uit. Frank Jansen knalde de bal over de keeper heen in het doel. Vlak daarna liet SDV Barneveld een grote kans liggen. Rico Kuijt had een prima gelegenheid om doeltreffend uit te halen, maar legde af, waardoor DOS kon ingrijpen.

Daarna was DOS lange tijd de veel betere ploeg. De ploeg maakte een sterke indruk en kreeg diverse kansen om de score uit te breiden. De afwerking was het echter te vaak ondermaats, waarbij Michel Kamphuis pech had dat hij de lat raakte. In de 37ste minuut kwam DOS wel tot scoren.

DOS maakte in het eerste half uur een prima indruk, maar liet diverse kansen liggen. In de 37ste minuut kwam de 2-0 op een lekker moment. Allan Bakker ging voor de verandering eens buitenom bij zijn tegenstander. Vervolgens werd zijn inzet gestopt door de keeper. In de rebound sloeg Twan Knul toe. Twee minuten later deed SDV Barneveld wat terug. Na een fout achterin werd de bal teruggelegd. Vervolgen schoot Maarten de Groep fraai raak.

Na rust kwam DOS in zwaar weer terecht. DOS bleef met moeite op de been en deelde vervolgens een harde tik uit in de 68ste minuut. Allan Bakker schoot de bal in de korte hoek. Daarna ging SDV Barneveld op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel pas in de blessuretijd. Kamphuis kreeg de bal tegen zijn hand. De Groep schoot de toegekende strafschop vervolgens binnen. In de resterende anderhalve minuut kwam de zege van DOS niet meer in gevaar.