De Brug

Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Twee keer goud voor Siebrand bij Nederlands Studenten Kampioenschap

Twee keer goud voor Siebrand bij Nederlands Studenten KampioenschapTwee keer goud voor Siebrand bij Nederlands Studenten Kampioenschap
Redactie: Gerard Meijeringh

NIJMEGEN - Atleten Jonne Siebrand en Karsten van Ommen van AV Isala’96 namen zaterdag 19 september in Nijmegen deel aan het Nederlands Studenten Kampioenschap atletiek (NSK). Siebrand wist op twee onderdelen goud te veroveren, Van Ommen behaalde een verdienstelijk zesde plaats.

Siebrand moest al vroeg in de ochtend aantreden bij het hoogspringen. Ze wist deze wedstrijd vrij eenvoudig naar haar hand te zetten. Met een sprong over 1.60 meter pakte ze goud. De nummers twee en drie volgden met respectievelijk 1.53 meter en 1.50 meter.

Later op de dag kwam Siebrand in actie op het onderdeel kogelstoten. Een week eerder was ze nog op dreef bij het NK onder de 20 jaar, maar in Nijmegen ging het minder voorspoedig op dit onderdeel. Eerst werd een poging van 11.80 meter afgekeurd vanwege een voetfout. Daarna wist de atlete van AV Isala ‘96 met een poging van 11.32 meter toch de gedeelde eerste plaats te behalen. Omdat haar op een na beste poging verder was dan die van haar directe concurrente Isa Stommels, kreeg ze toch het goud opgehangen.

Karsten van Ommen ging op de 5.000 meter van start. Tot 3.000 meter kon hij in de staart van de kopploeg meekomen. Daarna werd het tempo opgevoerd en moest hij de koplopers laten gaan. In het veld van 25 deelnemers bezette hij met een tijd van 16.47.80 een keurige zesde plaats.

Een week eerder was Siebrand succesvol bij het NK Junioren. Bij het kogelstoten kwam ze tot een afstand van 12,25 meter. Dat was goed voor een Kamper record, dat op naam stond van Annick Klein en Suzan de Sevren Jacquet.