De Brug

Maandag, 13 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Mannie Vaandering beloond met Uitstralingsprijs

Mannie Vaandering beloond met UitstralingsprijsMannie Vaandering beloond met Uitstralingsprijs
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Mannie Vaandering heeft donderdag bij de VDK Sportverkiezing de Uitstralingsprijs gewonnen. De voorzitter van IJVV heeft zich op verschillende terreinen ingezet voor verschillende verenigingen.

Bij IJsclub Eensgezindheid is hij al ruim 25 jaar voorzitter. De voorzittershamer hanteert hij ook bij IJVV. Hij was maar liefst twintig jaar actief als trainer bij de jeugd van IJVV. Als bestuurder heeft Vaandering de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de bestuurlijke continuïteit bij IJVV. In een periode dat IJVV grote moeite had om een geschikte voorzitter te vinden, stond Vaandering op en nam hij zijn verantwoordelijkheid. De afgelopen jaren is de accommodatie van IJVV sterk verbeterd, waarin Vaandering zeker een aandeel in heeft gehad. Het voorlopige hoogtepunt was afgelopen december de opening van het nieuwe kunstgrasveld op het hoofdveld.

Ook bij de IJsselmuider tennisvereniging (IJTC) heeft Vaandering zijn sporen verdiend. Al jarenlang is hij allround vrijwilliger voor baanonderhoud en is hij actief als coördinator van de andere vrijwilligers. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de uitbreiding van het tennispark met nieuwe faciliteiten, hield hij toezicht op de financiën van de club en fungeerde hij als competitieleider. Ook heeft Vaandering nog enige tijd in Sportraad Kampen gezeten.

Alle reden om Vaandering te belonen met de Uitstralingsprijs. Nietsvermoedend was de IJsselmuidenaar donderdagavond naar de VDK Sportverkiezing gekomen. Een evenement dat hij bijna ieder jaar bezoekt. Vaandering kreeg de prijs uit handen van Hans Hollander, die vorig jaar de Uitstralingsprijs in ontvangst mocht nemen. “Wat zo’n prijs met je doet? Je kunt bijna niet meer over straat. Je moet heel veel handtekeningen uitdelen”, grapte Hollander. “Daar heb ik geen tijd voor. Dan komen ze maar naar de Baan in IJsselmuiden”, was de nuchtere aanvulling van Vaandering. Hij was zichtbaar ontroerd toen hij als toeschouwer merkte dat hij de Uitstralingsprijs in ontvangst mocht nemen. “Ik had dit absoluut niet verwacht. Dit is een complete verrassing. Mijn familie zit in het complot. Ik was een beetje verbouwereerd. Het is een hele eer om deze prijs te mogen hebben. Ik ben best een beetje trots”, aldus Vaandering.

De verdiensten van Vaandering voor de sport werden gevat samengebracht in een prachtig gedicht. Centraal stond de alleszeggende en grappige regel. 'Mannie, wat kan ie nie'?