Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC kansloos bij koploper

Redactie: Gerard Meijeringh

NIJKERK – KHC had zaterdag niets in te brengen bij NSC Nijkerk. De Kamper eersteklasser verloor met 4-1. “We speelde zoals Feyenoord tegen PEC. Het was gewoon niet goed”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

De start van KHC was nog niet zo verkeerd. De eerste kans in de wedstrijd was voor Karim Gabara. Zijn eerst aanname was echter niet goed, zodat de kans in rook opging. In de 8ste minuut was het wel raak aan de andere kant. Een fout in de verdediging vormde de inleiding tot deze goal. KHC raakte onnodig de bal kwijt en NSC Nijkerk profiteerde. In de 25ste minuut deelde KHC weer een cadeautje uit. Bij een ingooi van KHC werd de bal zomaar naar een speler van NSC gegooid. Vervolgens sloeg de thuisploeg in de omschakeling genadeloos toe.

Direct na rust ging het weer fout bij KHC. Dit keer leidde een misverstand tussen keeper Justin Bruins en Jarron de Lange tot een tegentreffer. KHC kwam in de tweede helft wel een stuk beter voor de dag. Dat leidde in de 62ste minuut tot de 3-1. De goalie van NSC kreeg een schot van Burak Alp niet onder controle. Vervolgens was Leroy Knol attent in de rebound. KHC probeerde door te drukken. Knol had de 3-2 op zijn schoen, maar hij gaf de bal voor in plaats van zelf af te drukken. Vervolgens gooide NSC het duel in het slot. Na een fout bij KHC moest De Lange corrigeren. Dat werd bestraft met een penalty, die werd benut.

“We kunnen veel beter”, was de conclusie van Oosterhaar. “In de tactische discipline hebben we het voor rust niet goed gedaan. Dat ging in de tweede helft wel goed.”