Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC begint voortvarend met winst bij DTS Ede

Redactie: Gerard Meijeringh

EDE – KHC is goed aan de competitie begonnen. In Ede werd de lastige uitwedstrijd bij DTS Ede met 0-1 gewonnen. In de 82ste minuut zorgde Burak Alp voor de winnende treffer.

Beide ploegen gingen aftastend van start. Beide ploegen namen weinig risico’s. Toch was KHC de bovenliggende partij. DTS trok zich terug en liet KHC het spel maken. Dat leidde in de 7e minuut tot een goede kans voor Romano Luhukay. Hij ging alleen op de doelman af, maar toen de bal ineens opstuitte was de kans verkeken. In de 13e minuut verdween een inzet van Karim Gabara over het doel van DTS. In de 26ste minuut kwam KHC goed weg, toen DTS de paal raakte.

Ook in de tweede helft zag het publiek aftastend voetbal. KHC was wel de betere ploeg en kwam er enkele keren goed door. In de 82ste minuut kwam KHC op 0-1. De DTS-verdediging tastte mis bij een voorzet van Leroy Knol. Burak Alp knalde vervolgens raak. Daarna werd het nog spannend. DTS dook gevaarlijk op voor het KHC-doel. Justin Bruins voorkwam de gelijkmaker met een goede redding. Even later was hij weer belangrijk voor KHC. Met kunst- en vliegwerk sleepte KHC de overwinning binnen.