De Brug

Woensdag, 19 juni 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kamper clubs gaan voetballen zonder publiek

Kamper clubs gaan voetballen zonder publiek
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - Voor de Kamper clubs staat zaterdag de derde competitieronde op het programma. Vanwege de coronamaatregelen is er geen publiek welkom. Wel zijn de duels van DOS Kampen, Go-Ahead Kampen, KHC en Zalk via een livestream te bekijken.

DOS Kampen speelt in eigen huis tegen CSV Apeldoorn. Beide ploegen behaalden in de eerste twee duels vier punten. CSV Apeldoorn begon de competitie met een remis tegen DTS Ede en won afgelopen zaterdag met 1-0 van DZC ’68.

In dezelfde eerste klasse D hoopt KHC de thuiszege tegen DTS Ede een goed vervolg te geven. Hierden verloor afgelopen zaterdag ruim van Go-Ahead Kampen en startte de competitie met een verdienstelijk gelijkspel tegen SVZW. Go-Ahead Kampen nam afgelopen zaterdag revanche voor de nederlaag tegen DOS met een overtuigende zege tegen Hierden en speelt zaterdag een uitduel bij DOS ’37. De ploeg uit Vriezenveen speelde in het eerste competitieduel gelijk tegen Nunspeet en verloor afgelopen zaterdag van SVZW.

Een klasse lager hoopt IJVV de wrange nasmaak van de nederlaag tegen ZAC weg te spoelen. De IJsselmuidenaren speelden een uitstekende eerste helft tegen de Zwollenaren, maar zakten na rust ver weg en gaven de wedstrijd uit handen. Zaterdag wacht in Oldenzaal de strijd tegen De Esch. Deze ploeg verloor het eerste duel bij Vroomshoopse Boys en versloeg zaterdag ASC ’62.

In de vierde klasse D is Zalk, samen met VEVO, Wijthmen en VEVO, nog zonder puntenverlies. Zaterdag komt ’t Harde op bezoek. Deze ploeg begon toch wat teleurstellend aan de competitie met slechts twee punten uit twee duels. ’t Harde speelde gelijk tegen Wilsum en EZC ’84. ’s-Heerenbroek ging afgelopen zaterdag voor het eerst onderuit in de competitie en speelt zaterdag tegen VEVO, dat het tot dusver verrassend goed doet in de competitie. Wilsum ontvangt Reaal Dronten. De Drontenaren pakten afgelopen zaterdag de eerste winst in de competitie. Wilsum is nog zonder zege en staat op één punt.

Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. Voor de supporters van Zalk is er goed nieuws. Zalk verzorgt een livestream https://www.svzalk.nl/379/livestream/ zodat de supporters de wedstrijd toch kunnen bekijken. Ook de wedstrijden van DOS, Go-Ahead en KHC zijn via een stream te bekijken.

Programma derde speelronde

Eerste klasse D

DOS ’37 - Go-Ahead Kampen 14.30 uur (info livestream via dos37.nl)

Hierden - KHC 15.00 uur (info livestream via vvhierden.nl)

DOS Kampen - CSV Apeldoorn 15.00 uur (info livestream via doskampen.nl)

Tweede klasse H

De Esch - IJVV 14.30 uur

Vierde klasse D

Zalk - ’t Harde 14.30 uur (livestream via site svzalk.nl)

Wilsum - Reaal Dronten 14.30 uur

’s-Heerenbroek - VEVO 14.30 uur