De Brug

Vrijdag, 3 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Julian Hellendoorn verruilt Go-Ahead Kampen voor IJVV

Julian Hellendoorn verruilt Go-Ahead Kampen voor IJVV
Foto: IJVV
Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zich voor komend seizoen versterkt met Julian Hellendoorn. De aanvaller komt over van Go-Ahead Kampen. Na Arjan Wiegers is Hellendoorn de tweede speler die Middenwetering na dit seizoen verruilt voor Sportpark Den Uithoek.

Eind januari liet Go-Ahead nog weten dat er akkoord was bereikt met Julian Hellendoorn voor het komende seizoen en dat hij zijn derde jaar in zou gaan bij de eersteklasser. Daar is Hellendoorn dus op teruggekomen. Hij kiest voor een overstap naar IJVV.

IJVV ziet in Hellendoorn een speler die ‘in zichzelf wil investeren’. “IJVV geeft hem het vertrouwen om zijn talenten ten toon te spreiden op Den Uithoek. Daarnaast viel ook zijn bereidheid om vuile meters te willen maken op, iets wat IJVV goed kan gebruiken”, zo laat de club weten.

Ook Emiel Diender, die komend seizoen aan de slag gaat als de nieuwe hoofdtrainer van IJVV, is content met de komst van Hellendoorn. “Julian is een speler die ik in mijn beoogde speelwijze nodig heb. Met zijn specifieke kwaliteiten en diepgang kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan het aanvalsspel. Hierdoor worden we minder voorspelbaar.”