De Brug

Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Jubilerend Wit-Blauw rijk beloond met krappe zege tegen KV DOS Kampen

Jubilerend Wit-Blauw rijk beloond met krappe zege tegen KV DOS Kampen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De Kamper korfbalderby tussen Wit-Blauw/Green Organics en KV DOS Kampen/Veltman is zaterdag wederom gewonnen door Wit-Blauw. Toch was het verschil minimaal (18-17). Beide partijen waren het er wel over eens. DOS had eigenlijk wel een puntje verdiend.

DOS had in de slotfase goede papieren toen Linda van Keulen bij een stand van 17-17 een strafworp mocht nemen. De routinier miste, waarna even later Wit-Blauw wel succesvol was. Elyne Visscher benutte haar strafworp wel. Het bleek de beslissing. Even later floot de arbiter voor het einde. Zo eindigde de Kamper derby weer in een teleurstelling voor DOS. “Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we geen punt aan deze wedstrijd hebben overgehouden”, aldus DOS-trainer Michaël Jongman, die de nadruk legde op het inbrengen van Jelle Visscher bij Wit-Blauw.

De komst van Visscher pakte goed uit bij Wit-Blauw. “DOS is fysiek sterker en heeft meer lengte en body. Daar hadden we veel last van. We konden niet loskomen. DOS speelde een goede wedstrijd en wij een mindere. We schoten de ballen er niet in en hadden iemand nodig die iets groter was. Jelle pakte de ballen en meteen begonnen we te scoren. Hij was heel nuttig. Het is fijn om Jelle als joker in te kunnen zetten. We zijn als team bij elkaar gebleven en hebben de winst uiteindelijk over de streep getrokken”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard.

Natuurlijk had Jongman na afloop ‘enorm de ‘pé’ in. Maar na de ontluisterende nederlaag thuis tegen BEP was de DOS-trainer toch blij dat zijn ploeg zich goed had hersteld. “We hebben nu twee keer verloren, maar hebben laten zien dat de wedstrijd tegen BEP een incident was. We hebben een ploeg die derde of vierde moet kunnen eindigen. Na het vertrek van Matthijs Bastiaan doet Wichard van der Kolk het goed. Nikita Brehler kon niet spelen. Haar vervangster Rosalie Korteschiel heeft het fantastisch gedaan. Het is toch fijn dat je twee relatief jonge speler zo goed kunt inpassen. We hebben laten zien dat we enorm veel kwaliteiten hebben.”

DOS staat op twee punten uit drie duels. Wit-Blauw won vorige week dinsdag ook het inhaalduel tegen Dindoa (24-20) en heeft evenals Unitas de volle zes punten behaald in drie wedstrijden. “Ik ben blij met deze start. We moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en dan proberen om zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus Zegwaard.