De Brug

Donderdag, 18 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Help mee aan de realisatie van een basketballcourt in Kampen!

Help mee aan de realisatie van een basketballcourt in Kampen!
Ingezonden door: Basketball Court Kampen

KAMPEN - Kampenaar en basketballer Arnold Mannak (24) heeft zelf de stoute schoenen aangetrokken en is bezig met de realisatie van een professioneel basketballcourt in Kampen. Wanneer de gemeente aangeeft dat er geen budget is voor een basketballcourt in Kampen, dan maar zelf!


Maar waarom?

Stel je voor, je wilt een balletje gaan gooien in je vrije tijd, met je vrienden, teamgenoten, of er gewoon eventjes lekker uit in je eentje, dan kom je in Kampen al snel uit op de “basketbalveldjes” aan de Concertlaan en aan de Galléstraat.

Maar dit kun je eigenlijk geen basketbalveldjes noemen, beiden zijn een paar vierkante meter tegels met randen mos die van ellende schots en scheef zijn gaan liggen, je gaat vaker onderuit door een misstapje dan dat je een mooie lay-up kunt maken. Ook de multisport veldjes met pannagoaltjes er aanvast zijn een drama voor een goed potje basketball, je hangt zo over het hek.

Vanwaar dit idee?

Vroeger toen ik nog basketballde in Zwolle speelden wij met regelmaat in het Wezenlandenpark, daar ligt echt een topveldje, mooi vlak asfalt en twee metalen baskets. Het is niet te doen om iedere keer naar Zwolle te gaan om buiten een balletje te gooien, dan halen we het veld toch hierheen?

Als er geen budget is bij de gemeente, hoe realiseer je dit?

Op dit moment staat de petitie online om te kijken hoeveel animo er voor dit project is, op het moment zijn er een kleine 40 handtekeningen verzameld, de meeste van vrienden of teamgenoten van basketball. Er zijn ook al een aantal mails de deur uit gegaan naar bedrijven die mogelijk een grote rol kunnen spelen voor de realisatie. Daarna ga ik een crowdfunding online gooien om het bedrag bij elkaar te halen.

Ik kan dus de hulp van iedereen goed gebruiken om een mooi professioneel basketballcourt te realiseren in onze mooie stad, vrij toegankelijk voor iedereen!