Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen trekt zege met moeite over de streep

Go-Ahead Kampen trekt zege met moeite over de streepGo-Ahead Kampen trekt zege met moeite over de streepGo-Ahead Kampen trekt zege met moeite over de streep
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. Dit keer werd DTS Ede met 1-0 verslagen door een treffer van Wilbert Wessels. Gemakkelijk ging het zeker niet. Verschillende keren was DTS Ede dicht bij de gelijkmaker.

Go-Ahead begon goed. In het eerste kwartier was Adi Draganovic twee keer dicht bij een treffer. In de 19e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Na een afgeslagen corner kwam de bal via Laurens van Keulen bij Wilbert Wessels. Die schoot uit de draai raak.

Na deze treffer kwam DTS er steeds beter in en speelde Go-Ahead een moeizame wedstrijd. In de 30ste minuut raakten de bezoekers de lat. Ook in de tweede helft ontsnapte Go-Ahead enkele keren aan de gelijkmaker. Jurrian Zandbergen leek in de slotfase voor 2-0 te zorgen, maar de treffer werd afgekeurd.

Marco Roelofsen vond dat zijn ploeg niet mocht mopperen over de 1-0 eindstand. “Zij missen twee goede kansen. Soms zit het mee”, aldus de Go-Ahead-trainer. “We speelden een moeizame wedstrijd. We probeerden te voetballen, maar wisten niet veel te creĆ«ren. Dan zie je dat we nog te vaak de lange bal hanteren. Toen DTS meer druk ging zetten, kwamen we er moeilijker uit. Maar we hebben de voorsprong met hand en tand verdedigd en het is gelukt. Dat geeft vertrouwen.”