De Brug

Dinsdag, 21 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gehavend Kampen kansloos bij Swift ‘64

Gehavend Kampen kansloos bij Swift ‘64
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

SWIFTERBANT – VV Kampen was zaterdag geen partij voor Swift ’64. De ploeg van de nieuwe trainer Meloudi Zaki verloor het eerste bekerduel in de poulefase met 5-0 bij de derdeklasser.

Het duel had een bijzonder tintje. Zaki keerde terug bij de club waar hij lang actief is geweest als speler en trainer. Voor Kampen was het ook een weerzien met trainer Arjan ten Hove, die na het afgelopen seizoen Kampen verruilde voor Swift.

Sportief gezien was er weinig te genieten voor Kampen. Het eerste half uur kwam de ploeg zonder kleerscheuren door. “Ondanks dat we er voetballend niet goed uitkwamen, kijk ik daar toch zeer positief op terug”, aldus Zaki.

Kampen had in deze periode pech dat de arbiter de bal niet op de stip legde, nadat Jogchem de Wilde werd gehaakt. In het laatste kwartier voor rust was er geen houden meer aan voor Kampen en scoorde Swift drie keer. In de tweede helft kwamen er nog twee doelpunten bij.

“Ik had een waslijst aan afwezigen. Dan wordt het lastig om een team op de been te krijgen. En je speelt wel tegen een ploeg die in de top speelt van de derde klasse. We moeten ons vasthouden aan het eerste half uur”, aldus Zaki.