De Brug

Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Deltaruiters sterk bij springconcours Jumping Zwolle

Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN – Rijvereniging de Deltaruiters was vorige week met twee ruiters vertegenwoordigd bij het internationale meerdaagse evenement Jumping Zwolle. In dit sportieve geweld deden Laura Eilander en Monica Borger het prima.

Laura Eilander kwam in actie met Creme de la Creme Z en Monica Borger met Fantasy Lady. Eilander behaalde een tiende prijs in de Youngster Tour Finale en Borger verdiende een vierde prijs.

Afgelopen zaterdag werd er bij de Deltaruiters een dressuurwedstrijd gehouden. Verschillende leden van de organiserende vereniging vielen in de prijzen.

Er werd gestart met de hoogste klass die gereden kan worden in IJsselmuiden, de M1 en M2. Daarin eindigde Linda Dalsem met Bernardo als vierde bij de eerste proef. Bij de tweede proef behaalde Carolina Hoppenbrouwers met J’adore een tweede prijs. Linda Dalsem legde beslag op plek drie. Een knappe prestatie, want het was haar eerste wedstrijd na een stop van bijna 2 jaar.

In de klasse L2 was er twee keer een eerste prijs voor Mellany van de Vorstenbosch met Knoxville JJ. Ook was ze de beste over twee proeven. Als beloning mocht ze een fraai statiedeken mee naar huis nemen. In de klasse B pakte Esther Nentjes een eerste prijs met haar paard Charmant. In de klasse L1 sleepte Naomi van der Vegt bij de eerste proef een tweede prijs in de wacht met Celebration. In de 2e proef deed zij er nog een schepje bovenop en ging met de eerste prijs naar huis. Carolina Hoppenbrouwers eindigde in deze klasse als tweede met Kiyan.

In Denekamp werd de GMB Competitie voor jonge paarden verreden. Voor Miranda Spronk een druk dagje. Ze kwam in actie met vier paarden en met alle vier legde ze een foutloos parcours af en viel ze in de prijzen.