KAMPEN – Aan de IJssel is een nieuwe bar verrezen die tegelijkertijd een informatiepunt voor toeristen vormt. Naast de Stadsbrug, bij de loopbrug naar café ’t Ponton, is in een grote container de Bucket Bar ingericht. Het terras ervoor is min of meer een verlengstuk van het Pontonterras op het water. Hiermee worden de coronaregels gevolgd en creatief ingevuld.
In samenwerking met Kamper Events en Tourist Info heeft Jimmy Croymans, uitbater van ’t Ponton, de Bucket Bar opgezet. Het tijdelijke terras ervoor biedt ruimte voor groepen waarop de levering van consumpties in emmers is toegespitst. Tegelijkertijd is de bar een punt van Tourist Info en kunnen toeristen er terecht voor informatie en arrangementen.
Coronaproof
Op het drijvende terras van café ’t Ponton is het lastig om anderhalve meter afstand te bewaren zonder in de IJssel te belanden. De gemeente biedt horecagelegenheden tot 1 september de gelegenheid om hun terrassen tijdelijk uit te breiden, zonder precarioheffing. Dit ter compensatie van de opgelegde maandenlange sluiting bij aanvang van de coronacrisis. Zelfs gelegenheden die gewoonlijk geen terras hebben, maken gebruik van die gelegenheid.
Voor de loopbrug naar ’t Ponton, naast de fietsenstalling onder de Stadsbrug, heeft Croymans op de IJsselkade een terras ingericht. Samen met Jos Hogenbirk en Melvin Brandenburg (Kamper Events) heeft hij daarbij de Bucket Bar geplaatst. Groepen kunnen op de kade terecht terwijl individuen of stelletjes op het drijvende terras plaats kunnen nemen.
Coronaproof kan zo iedereen bediend worden waarbij groepen hun consumpties krijgen in emmers (buckets) die zelfs in de tafels passen. Zes flesjes frisdrank, een fles wijn, een kannetje bier, allemaal gekoeld in ijs. Ook zes zomerbiertjes is een optie oftewel… een bucket Corona!
Activiteitenkiosk
Croymans, Hogenbirk en Brandenburg werken al jaren samen en zo ontstond het idee om de Bucket Bar te combineren met een toeristisch informatiepunt. Samen met Kampen Partners haken ze in op de campagne #hiermoetjezijn, een hersteloffensief voor de toerismesector die, net als andere sectoren, hard is geraakt door de opgelegde coronamaatregelen.
Meteen als ze over de Stadsbrug komen, kunnen toeristen bij de activiteitenkiosk ideeën en tips opdoen voor een dagje Kampen en eventueel een arrangement boeken. Bij de natte doch feestelijke opening vorige week, gaf stadsmarketeer Roeland Tameling aan zich, indachtig de huidige slechte tijden, niet te richten op meer toeristen maar op meer geld uit hun zakken.
Van woensdag tot en met zondag is de Bucket Bar geopend vanaf drie uur ’s middags, een beetje afhankelijk van het weer en natuurlijk ook voor mensen uit Kampen zelf. Menigeen kan het woord corona niet meer horen en wie dat even aan de waterkant uit het hoofd wil laten waaien, kan terecht bij ’t Ponton en de Bucket Bar.