De Brug

Donderdag, 18 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kampen krijgt testlocatie coronavirus

Kampen krijgt testlocatie coronavirus
Foto: GGD IJsselland
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Kampen krijgt toch een testlocatie voor het coronavirus. Dat gaf wethouder Jan Peter van der Sluis dinsdagavond aan tijdens de commissie inwoners. Eerder stelden raadspartijen waaronder Gemeente Belang Kampen en de VVD vragen over de afwezigheid van een testlocatie in Kampen. Waar de locatie komt is nog niet bekend.

GBK meldde in juli dat er veel klachten binnenkwamen over de afwezigheid van een testlocatie. Op dit moment moeten mensen met klachten nog naar Zwolle of Lelystad. Dat is vooral voor oudere mensen een hele onderneming.

Op 2 september was directeur Publiek Gezondheid van de GGD, Rianne van den Berg, naar de gemeenteraad gekomen om vragen te beantwoorden van de raad. Zij gaf toen aan een testlocatie in Kampen te overwegen. De beperking zat hem in de capaciteit, locatie, personeel, materiaal en de kosten.

Inmiddels lijken een oplossing voor deze vraagstukken gevonden. De locatie is nog niet bekendgemaakt. GBK weet op Facebook te melden dat de locatie op 1 november operationeel is.

GBK - Men moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.
S | donderdag 1 oktober 2020 20:54