De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Klarinetensemble Mpingo nieuw bij Quintus

Klarinetensemble Mpingo nieuw bij Quintus
Ingezonden door: Quintus

KAMPEN – Quintus is een ensemble rijker! Vanaf vrijdagochtend 4 september starten de wekelijkse repetities van Mpingo, het nieuwe klarinetensemble van het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

In navolging van Mpingo Zwolle (ook wel bekend als Mpingo Clarinet Choir en sinds januari 2020 spelend onder de vlag van Quintus), heeft Quintus ook voor Kampen een Mpingo klarinetensemble opgericht. “Gekke naam, hoor ik je denken. De naam refereert aan de Mpingo-boom in Afrika. Van deze boom wordt de klarinet gemaakt”, legt dirigent en klarinetdocent Martin van Zanten uit.

Van polka tot pop

In het ensemble kunnen naast de bekende Besklarinet ook de Alt-, Bas- en Contrabasklarinet bespeeld worden. De wekelijkse repetities zijn op vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur in Quintus. Van Zanten: “Het repertoire is heel divers, van barok tot rock en van polka tot pop’. De muziek is laagdrempelig en bedoeld voor volwassen klarinettisten. Kortom, speel jij klarinet en wil je dit graag samen doen? Of heb je ooit klarinet gespeeld maar ligt het instrument nu ergens op zolder? Haal ‘m tevoorschijn, stof ‘m af en kom lekker meespelen! Eerst je muzikale kennis wat opfrissen? Dan is onze bijspijkercursus van vijf lessen erg geschikt.” Wie nog twijfelt, kan geheel vrijblijvend een repetitie bijwonen en/of meespelen. Aanmelden of meer info: info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.