De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Frommelcorso in Vollenhove

Frommelcorso in Vollenhove
Winnaars Frommelcorso Vollenhove 2018.
Redactie: Bas Wilberink

VOLLENHOVE - Het grote Bloemencorso van Vollenhove vond plaats in augustus, maar nog steeds is er in Vollenhove sprake van een ‘Corsokoorts’. De leerlingen van de basisscholen zijn namelijk al wekenlang bezig met de bouw van hun wagentje voor het Frommelcorso. Zaterdag showen ze het eindresultaat aan het publiek. Vanaf 13.15 uur zijn de deuren van De Burght geopend en om 14.00 uur gaat de optocht van start.

Voor de zesde keer organiseert de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (VVVV) het Frommelcorso, een optocht met door kinderen geknutselde wagentjes. Deze worden beplakt met heel veel ‘frommels’ van crêpepapier. ‘‘Doel is de jeugd al vroeg te betrekken bij het Corso. Op deze manier laten we ze kennismaken met allerlei onderdelen van het wagenbouwen’’, licht de VVVV toe.

Al sinds september zijn de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 bezig met het bedenken en bouwen van hun kunstwerk. Tijdens de optocht worden deze creaties voorzien van figuratie, muziek en soms zelfs verlichting. In de foyer van De Burght zijn tegelijkertijd de knutselwerkjes van de allerkleinste bouwers te bewonderen, die zijn gemaakt op de basisscholen. De VVVV: ‘‘We hopen weer op veel belangstelling. Jong en oud is welkom om te komen kijken aanstaande zaterdag.’’

Vanaf 14.00 uur rijden de wagentjes één voor één over het parcours. Ook dit jaar worden de deelnemers beoordeeld door een deskundige jury. Na de prijsuitreiking, rond 15.15 uur, is er een Wagenbouwersfeest met muziek voor de kinderen. Het thema is ‘Halloween’. De middag eindigt om 16.30 uur.

Meer informatie: www.corso-vollenhove.nl