De Brug

Donderdag, 25 juli 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Benefietconcert voor Moria in Bovenkerk Kampen!

Benefietconcert voor Moria in Bovenkerk Kampen!
Ingezonden door: J.W. van Arnhem

Benefietconcert voor Moria in Bovenkerk Kampen!

Het kan niemand ontgaan zijn: de grote brand die vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos geheel in de as legde. Vele duizenden vluchtelingen die daar verbleven, raakten daardoor – opnieuw – alles kwijt. Ze leven op straat en de toekomst is onzeker. Met de winter voor de deur staat hen een buitengewoon zware tijd te wachten.

Om iets voor deze ontheemde medemensen te betekenen, wordt er D.V. vrijdag 16 oktober 2020 een benefietconcert georganiseerd in de Bovenkerk van Kampen, aanvang 20.00 uur. Aan dit concert werken mee: Christelijk Mannenkoor ‘Soli Deo Gloria’ uit Urk, o.l.v. Jaap Kramer, Marco den Toom (orgel), Johan Bredewout (piano), Arjan & Edith Post (trompet), Laura van der Stoep (viool) en Jaap Klootwijk (slagwerk). Roderick van Arnhem verzorgt een pianosolo en de algehele leiding is in handen van Bert Noteboom. Enkelen van deze medewerkenden waren zelf enkele jaren geleden op Lesbos, om daar te helpen bij de opbouw van het kamp dat nu geheel verwoest is. Moria hield een plek in hun hart en daarom werken ze graag aan dit concert mee.

Er mogen maximaal 250 bezoekers in de kerk. De toegang is gratis. Wel dient er gereserveerd te worden via ticketscorner.nl/benefietconcert-moria. Het concert is daarnaast ook live te volgen via de livestream van beleefmee.nl. De opbrengst van de collecte en de sponsorgelden is bestemd voor de stichting Christian Refugee Relief, die al volop bezig is met het bieden van praktische hulp in het getroffen gebied. Het organiseren van het concert vraagt enige voorbereiding, maar de financiële middelen zijn ook nu al hard nodig. Daarom zijn giften ook vooraf al zeer welkom, via de QR-code in de advertentie of per bank (IBAN: NL40RABO 0343474395 t.n.v. ConsoloNL o.v.v. Moria).