Sinds kort heeft Jumbo Penningkruid een hele serie nieuwe broden in de collectie opgenomen. Op de versafdeling kunnen klanten terecht voor een zorgvuldig samengesteld assortiment, variërend van gewoon brood tot diverse luxe broden. Topper in de collectie is het ‘Brood zoals Vroeger’. Een honderd procent natuurlijk brood op steen gebakken, bereid met desem en zonder E-nummers.
Met de introductie van nieuwe ambachtelijke broden speelt Jumbo Penningkruid alvast in op een grondige verandering van de winkel later deze zomer. Medio augustus wordt de supermarkt grondig onder handen genomen. De winkel wordt groter en straks is er volop ruimte voor nieuwe verselementen. Ook krijgt de Jumbo een Pick Up Point, een grillcorner en een slijterij. De eigen bakkerij is straks verleden tijd en dat biedt volop ruimte om de winkel te moderniseren. Zaterdag 9 juli zijn er voor het laatst producten uit eigen bakkerij te verkrijgen. Daarvoor in de plaats komt een uitgekiend broodassortiment.
Klanten van Jumbo Penningkruid hebben straks veel te kiezen. Met het kwaliteitsproduct Brood zoals Vroeger’ treffen mensen straks een ambachtelijk brood dat zich echt onderscheidt. Dit brood kent een unieke bereiding. Door het lange bereidingsproces zijn de tarwegluten beter verteerbaar. Lekker brood maken kost tijd en vraagt veel vakmanschap. Na het mengen van de ingrediënten en het kneden van het deeg krijgt het desem in het brood maar liefst 24 uur de tijd om zich te ontwikkelen. Dit zorgt voor een heerlijke luchtige deegstructuur. Het ‘brood van vroeger’ is een van de luxe broden in de nieuwe assortiment van Jumbo Penningkruid en is in verschillende varianten te verkrijgen. Andere toppers zijn ‘Goudeerlijk’ en Brood van Oorsprong, dat mensen zelf moeten afbakken. ‘Goud en Eerlijk’ is verkrijgbaar in wit, bruin, tarwe en de luxere varianten mais, dubbeldonker en grof volkoren.

