De Brug

Zondag, 28 mei 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Deltasteur haalt broodnodige punten

Deltasteur haalt broodnodige punten
Foto: Joop van Dijk
Ingezonden door: Joop van Dijk

De heren van Deltasteur kenden een moeilijk begin van het seizoen. Het team dat uitkomt in de 3e divisie verloor vier van de vijf wedstrijden tot nu toe. Alleen tegen GZVW uit Winschoten werd de volle winst behaald.

Helemaal onverwacht is die moeizame start van het seizoen niet, de laatste jaren hebben enkele dragende krachten een stapje terug gedaan naar heren 2, hun plekken werden door jonge spelers komend uit de jeugd ingevuld. Het team kent nu een mix van wat oudere, ervaren spelers en daarnaast jongere spelers, die volop aan de bak moeten op dit niveau.

Zaterdag stond er de thuiswedstrijd tegen de Hof uit Markelo op het programma. Een tegenstander die gelijkwaardig aan Deltasteur ingeschat mag worden, en waartegen punten gehaald kunnen worden.

De opdracht van trainer Sjoerd Eenkhoorn was om goed te beginnen, het eigen tempo gaan spelen, en verdedigend elkaar helpen. Die opdracht werd vanaf het begin goed uitgevoerd.

Voor een goedgevulde tribune begon Deltasteur energiek aan de wedstrijd, en na een minuut spelen stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord door treffers van Jeffrey Metselaar en Justin van Goor. Na een tegentreffer was het Chris Bos die met twee treffers voor een ruime voorsprong zorgde. De Hof kwam nog terug naar 4-2, Justin van Goor bracht de stand na één periode op 5-2.

De tweede periode ging Deltasteur door, Jeffrey Metselaar benutte een strafworp, en na de 6-3 scoorde Lars van Putten de zevende Kamper treffer. De Markeloërs zorgden voor wat meer pressing waardoor het spel van Deltasteur slordiger werd. Het gaf de Hof de mogelijkheid om terug komen in de wedstrijd. De stand halverwege, 7-5 was toch niet geheel geruststellend.

Deltasteur pakte de wedstrijd weer goed op in de derde periode. Trainer Sjoerd Eenkhoorn zag de taak “veel bewegen en acties maken” weer goed uitgevoerd. Dico Eenkhoorn, Chris Bos (2x) en Erik van Dijk (2x) wisten te scoren, de Hof stelde daar slechts een treffer tegenover. De 12-6 voorsprong werd door twee tegentreffers in de laatste minuut van deze periode toch nog teruggebracht naar 12-8. Nog altijd geen zekerheidje voor drie punten.

Toch kwam de overwinning niet meer in gevaar. Om en om scoorden de ploegen Treffers van Chris Bos en Jesse van Driel zorgden ervoor dat Deltasteur steeds weer de marge ruim hield. Erik van Dijk zorgde voor het slotakkoord zijn treffer bracht de eindstand op 17-11.

“Het is mooi om te zien dat de jongere spelers zich steeds beter laten gelden, ze trekken zich op aan de ervaring van de oudere ervaren spelers, het is vooral mooi dat zij durf en lef tonen om acties te maken. Daarnaast toonde het team prima samenspel, dat heb ik gezien vandaag, en daarmee moeten we doorgaan.” Aldus een tevreden trainer.

Op 5 november is er de volgende wedstrijd tegen één van de sterkste teams uit deze competitie, de Mors uit Rijssen. Aanvang van deze wedstrijd is 17.15 uur.

Het damesteam, een combinatieteam van Deltasteur en de Houtrib uit Lelystad kwam ook in actie zaterdag. Zij wisten hun wedstrijd tegen IJsselmeeuwen 2 te winnen met 5-4.

Doelpunten: Anna Kalse, Jessica Poeder (2x) en Daniëlle van Lenthe (2x)