De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Nieke Jansen trots op 'historische uitslag' verkiezingen

Nieke Jansen trots op 'historische uitslag' verkiezingen
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - GroenLinks Kampen maakte in de gemeenteraadsverkiezingen een enorm sprong door van twee naar vier zetels te groeien. Lijsttrekker Nieke Jansen noemt het een historische uitslag.

“Ik ben ontzettend blij en trots! Blij met onze kiezers, die laten weten dat het tijd is voor verandering. Ook, misschien wel juist in Kampen. En ik ben trots op alle leden en sympathisanten die zich enorm hebben ingezet om deze verkiezingen succesvol te maken. Ongelooflijk mooi, deze vier zetels.”

Vertrouwen
Liefst 3101 mensen gaven hun stem en hun vertrouwen aan GroenLinks. “Dat gaan we waar maken, de komende vier jaar. Met deze vier zetels kunnen we ons nog zoveel beter inzetten de raad en commissies om onze stem te laten horen. Met deze verdubbeling is GroenLinks in beeld voor de coalitie. Wij zijn daar klaar voor,” zegt Nieke Jansen, die met Edwin Burgman, Niels Jeurink en Marijke Drost in de nieuwe raad komt.

Inzet
GroenLinks bedankt alle kiezers en de fantastische achterban die ondanks de kou iedere dag vol enthousiasme gesprekken voerde, een flyer meegaven of kranten bezorgden. Nieke Jansen: “Niet alleen in de laatste maanden, maar in de afgelopen vier jaar hebben heel veel mensen zich meer dan geweldig ingezet voor GroenLinks. Deze tomeloze inzet is beloond. Ik verheug me op de komende raadsperiode waarin we ons opnieuw inzetten voor een sociaal, groen en (h)eerlijk Kampen!”