De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

‘GroenLinks en GBK verdienen bij onderhandelingen een serieuze uitnodiging’

‘GroenLinks en GBK verdienen bij onderhandelingen een serieuze uitnodiging’
Foto: Niels Jeurink partijgenoot van Nieke Jansen.
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Nieke Jansen, lijstrekker van GroenLinks, denkt dat haar partij en GBK, als grote stijgers van deze verkiezingen, een meer dan serieuze uitnodiging verdienen van de grootste partij de ChristenUnie. Deze laatste partij mag het voortouw nemen waar het de nieuw te smeden coalitie betreft.

Jansen denkt bovendien dat de coalitiepartijen, die nu de meerderheid verloren hebben, dat te danken hebben aan het feit dat zij te weinig hun sociale gezicht hebben laten zien. Haar partij wordt in haar optiek juist voor beloond. Bovendien denkt ze dat de inzet voor cultuur de partij zetels heeft opgeleverd. Opvallend vond Jansen dat haar partij het dit keer, naar het zich op het eerste gezicht laat aanzien, gemeentebreed vrij goed deed. Normaal moet de partij het vooral hebben van de stad Kampen. Het sterkt haar in de veronderstelling dat ook christelijke kiezers zich in haar partij kunnen vinden.

Richard Boddeus van Kampen Sociaal concludeert na de verkiezingsuitslag dat de christelijke partijen toch behoorlijk wat verloren hebben. “Mensen willen uit het gemeentehuis een ander geluid horen.” Hij kon zich vinden in een eerdere flirt van Albert Holtland die zij dat Kampen Sociaal en GBK samen goede zaken kunnen doen. Volgens Boddeus is dat zeker op het gebied van armoedebeleid het geval. De winst van de lokalen is volgens hem erg groot. Vorig jaar was alleen GBK een lokale partij met 2 zetels. Samen met de nieuwe partij Kampen Sociaal hebben ze er nu 7.