De Brug

Donderdag, 25 juli 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Urenlange zoekactie naar inbrekers schuur Venedijk

Urenlange zoekactie naar inbrekers schuur Venedijk
Foto: Stefan Verkerk.
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een urenlange zoekactie gehouden naar drie verdachten van een inbraak in een schuur/gebouw langs de Venedijk in Kampen.

De melding van de inbraak was rond middernacht. De eigenaar van het object kreeg een inbraakalarm binnen en was binnen 3 minuten ter plaatse. Hij betrapte de inbrekers op heterdaad. De verdachten zijn daarop gevlucht in de richting van de Niersallee. Deze weg zijn ze vermoedelijk overgestoken, waarna ze in de wijk Het Onderdijks terechtkwamen.

De drie verdachten kwamen vermoedelijk met de fiets, zij hebben hun drie fietsen achtergelaten op de Venedijk. De fietsen zijn door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

Helikopter
De politie heeft groots uitgepakt bij deze zoekactie. Zo kwam de politiehelikopter tot twee keer toe rondjes vliegen boven de Kampense woonwijk. Ook werd(en) er (een) politiehond(en) ingezet. Er werd ook gezocht met warmtebeeldcamera's. De politie had een gedeelte van de woonwijk omsingeld en heeft uren de tijd genomen om de wijk uit te pluizen.

Rond 03.00 uur waren er nog geen aanhoudingen verricht. Wat op dit moment de status is, is nog niet bekend.