De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Man met spoed naar ziekenhuis na ongeval op kruising Flevoweg/afrit N50

Man met spoed naar ziekenhuis na ongeval op kruising Flevoweg/afrit N50
Foto: Foto: Stefan Verkerk.
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Op de kruising van de N307 Flevoweg met de afrit van de N50 bij Kampen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond half een een ongeval gebeurd. Bij dit ongeval raakten vier personen gewond, zo meldt de Officier van Dienst (OvD-P) van de politie.

Op de kruising kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing. Een auto werd in de zijkant geraakt en kwam vervolgens tegen betonblokken tot stilstand. De andere auto stond iets verderop stil met schade aan de voorzijde. De brandweer van Kampen heeft wat knipwerk verricht om ruimte te maken zodat de slachtoffers uit de auto konden. Een persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Deze man zat als bijrijder in de auto en is het zwaarst gewond geraakt. De drie andere gewonden werden kort daarop zonder spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege de mogelijke ernst van het letsel werd de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie opgeroepen om sporenonderzoek te doen. Daarbij werd ook de regelkast van de verkeerslichten bekeken, omdat uit de logfiles mogelijk te achterhalen is welk van de twee voertuigen mogelijkerwijs door rood is gereden.